REFOCUS

Het strategietraject waarin je jouw bedrijf ontrafelt en volledig inricht op groei. 

Jij staat op een kantelpunt

Je hebt tevreden klanten en je bent goed in wat je doet. Maar je werkt van salessprint naar salessprint, mist focus met al die ideeën en soms vraag jij je af: ben ik wel onderscheidend genoeg? Terwijl je het juist zo belangrijk vindt dat een onderneming echt een verschil maakt. Je voelt aan alles dat wat je nu doet je heeft gebracht tot waar je bent, maar dat het je niet meer verder gaat brengen. 

Guess what, je hebt meer invloed dan je denkt. De truc is durven leren en dit matchen met de krachten die al lang en breed aanwezig zijn in jouw onderneming. Want dit zorgt dat mensen met jou willen werken, in plaats van andersom. 

De eerstvolgende editie van MAGNETIC start op 18 februari 2022. Ik heb plek voor 6 ondernemers.

Peter? Dat is toch degene die dat toffe bedrijf heeft gebouwd?

Hij? Hij helpt alleen klanten bij wie hij echt verschil kan maken. Geen ‘acceptabel, want de schoorsteen moet roken.’ En mensen willen zo graag met hem werken. Omdat wat hij doet niet gemaakt is. Zodra je dat bedrijf ziet, weet je dat het klopt tot in de poriën. En hij heeft ook geen enkele moeite om keuzes te maken. Hij weet precies welke klanten die aanneemt. Welke investeringen die moet doen. Alsof die weet wat werkt. Hij kan zo doorgroeien. Of niet. Maar net waar die zin in heeft. Tof toch?

JOE! Dit kunnen mensen ook over jou gaan zeggen. Het is echt haalbaar!

Dus wat zou jij doen als je een klein beetje dapperder zou zijn?

Ik geloof dat ultiem geluk begint bij doen wat je eigenlijk net niet durft. Dus ik daag je uit om jouw bedrijf in te richten op de toekomst. Zodat je nooit zegt: had ik het toen maar gedaan. 

In de afgelopen jaren heb ik niets anders gedaan dan als adviseur, meewerkend voorvrouw en innovatiespecialist bedrijven klaarstomen voor de toekomst. Kleine en grote bedrijven, zoals Nationale Nederlanden, UTZ, FIOM, MoneYou, ABP en Mediq

De bouwblokken die ik met deze bedrijven heb doorlopen, daar heb ik een systeem voor gemaakt. En dit deel ik nu met jou. 

“Ik heb het idee dat ik in een paar weken heb gedaan, waar ik alleen 6 maanden over zou doen.”

 Bas Corstjens (Generatie bèta)

Ik liep tegen mijn hele branding aan en ik wilde in beweging komen, focus krijgen en houden.

Ik ben blij dat ik MAGNETIC heb doorlopen. Als je focus mist, ja zegt tegen opdrachten waarvan je weet dat ze niet bij je passen, een hoofd vol goede ideeën, maar geen letter op papier?

MAGNETIC helpt je jou waarom te verbinden met je activiteiten als ondernemer. Leren kiezen. Focus aanbrengen en houden.

Je hebt het al in je, maar Merel helpt je  structureren zodat je voelt wat je kunt laten gaan. En ze laat het je doen!

Merel helpt je echt. Het programma (kennis en expertise), de 1-op-1 sessies en het netwerk van gelijkgestemden is een cadeautje aan jezelf.

Een uitdagende reis, met bedrijf 2.0 als bestemming.

Wat is MAGNETIC?

Samen met andere ondernemers die op precies hetzelfde punt staan, werk je aan jouw bedrijf. Samen stappen jullie in een strategische pressure cooker van 10 weken. Je ontrafelt, verheldert, en maakt stap voor stap keuzes op basis wat bij jou past. Je volgt een heldere opbouw met praktische opdrachten en deadlines zodat je de vaart erin houdt en ik ben jouw vaste sparringspartner als pop-up strateeg. Achterover leunen is er niet bij. Even uitstippelen en dan direct aan de slag met een praktische toolkit in jouw eigen werkplaats. 

“Merel kon mij weer goed uit mijn hoofd halen en in de actiestand brengen.”

Marije Timmerman (Marije Timmerman Coaching)

Ik was nog zoekende met mijn propositie. Hierdoor schoot ik alle kanten op in mijn communicatie. MAGNETIC heeft mij focus en richting gegeven. Wat mij verraste was de opzet van het programma. De combinatie van 1-op-1 sessies, digitale trainingen, een eigen werkplaats met opdrachten en groepsessies werkte heel goed. 

De energie van de groep was top. Ik kende Merel hiervoor niet, maar ik wilde graag groeien. Ik geloof dat je stappen gaat zetten en in beweging komt als je er ook energie aan geeft en in jezelf investeert. Ik vond het heel fijn om met Merel te sparren. Ze heeft een creatief brein en schudt zo tientallen ideeën of invalshoeken uit haar mouw.

Ze reageerde heel snel op vragen die ik had. Door de opdrachten zit je soms best wel in je hoofd en ga je echt naar de kern. Merel kon mij weer goed in de actiemodus brengen, waardoor ik weer stappen vooruit maakte. Ik kan MAGNETIC aanraden aan alle ondernemers die vanuit een stevig fundament verder willen groeien.

Zo werkt het

In Project MAGNETIC werken wij volgens het 1-10-100 principe. Dit houdt in dat wij in drie rondes ontwikkelen, snel testen, aanpassen en weer verder uitwerken. Door in deze drie rondes te werken verspil je geen tijd en geld aan iets dat niet gaat werken. Met MAGNETIC krijg je alle handvatten die je nodig hebt, maar je gaat vooral doen en leren wat werkt voor jou

1

Het fundament in één dag

Bij 90% van de ondernemers die ik spreek is het probleem niet de dienstverlening. Het is het fundament. Zie dit als de technische tekening van jouw bedrijf. We gaan letterlijk terug naar de tekentafel om jouw ontwerp kloppend te maken met wat jij wil bereiken en waar je voor staat. Resultaat? Instant focus. 

Topics zijn o.a. wat wil je zakelijk bereiken? Waar sta je voor? Hoe onderscheid jij je? Voor wie ben je er en wat hebben zij nodig? 

 

10

De pilaren in 10 weken

Leuk dat jij focus hebt, maar hier win je nog geen klanten mee. Dus hoe ga je dit over de bühne brengen? Op een manier die jou op het lijf geschreven is natuurlijk. Ik leer je dit ook direct effectief te testen. The proof of the pudding is tenslotte in the eating. Resultaat? Een ijzersterk en kloppend verhaal.  

Topics zijn o.a. wat is jouw sleutelboodschap? Wat bied je aan en is dat slim opgebouwd? Welke kanalen kun je het beste inzetten? 

100

Realiseren in 100 dagen

Plannen is leuk, maar realiseren is beter. Dus je pakt jouw werktekeningen erbij en brengt alles in de praktijk. Het grootste experiment wat je tot nu toe hebt gedaan. En na die 100 dagen help ik je om bij te stellen waar nodig. Hier en daar nog wat finetunen en het staat. Resultaat? Bedrijf 2.0.

Voor iedereen anders. Vaak doorvoer op de website, opstarten/stoppen kanalen, lanceren nieuw of aangepast aanbod, produceren content etc.

Inschrijven

De volgende editie van MAGNETIC gaat van start op vrijdag 18 februari 2022. Ik heb plek voor 6 ambitieuze ondernemers.

Strategie, innovatie, mensgedreven onvernemen

In MAGNETIC versterk je jouw fundament, maak je jouw bedrijf schaalbaar en onderscheidend en leer je strategisch denken in een wereld die sneller verandert dan ooit. 

Concreet ziet dit er zo uit

Live kick-off & grande finale

Een goede aftrap is het halve werk. Wel gelijk in de startblokken met een live-dag in workshopvorm. De tweede fase sluiten wij ook live af. Hierin deel je jouw plan voor de 100 dagen in de grande finale-dag.

Videotraining & toolkit

Je gaat wekelijks op jouw eigen moment aan de slag met mijn videotrainingen en bouwt aan jouw bedrijf in jouw eigen digitale werkplaats.

1-op-1 strategiesessies

Wij hebben regelmatig 1-op-1 sessies. Hierbij duik ik als pop-up strateeg echt in jouw business en sparren wij om samen tot volgende stappen te komen.

Open strategiestudio

Maar dit doe je niet alleen. Je start met andere ondernemers aan dit project en ons zie je wekelijks in de open strategiestudio. Ik kan met je meekijken in jouw werkplaats, maar je kunt ook meeluisteren en sparren met de vragen van de andere ondernemers.

“Het heeft mij vooral verrast dat ik na MAGNETIC zekerder en vastberaden ben.”

Wil Mundt (Wil Mundt Eerste Hulp en Veiligheidstrainingen)

Ik wilde beter klanten kunnen binnenhalen en MAGNETIC heeft mij geholpen enorm goed ook naar mezelf te kijken.

 

Ik hou niet van geheimzinnigheid, dus de duidelijkheid heeft mij vooral over de streep getrokken. Het heeft mij vooral verrast dat ik na MAGNETIC zekerder en meer vastberaden ben.

Ik heb zeer prettig met Merel gewerkt. Een sterke vrouw met een fijne stem, die als het nodig is de zweep erover gooit. Tegen andere ondernemers zeg ik: doen!

Ga voor MAGNETIC als..

..je niet zomaar een ondernemer wil zijn, maar een heus bedrijf wil hebben. Een naam worden. En jij je afvraagt hoe je dit het beste kunt bereiken.

..je ambitieus en resultaatgericht bent, maar juist ook gelooft in de kracht van de mens. Winst over lijken is niet aan jou besteedt, jij wil resultaat én echt een verschil maken. 

..jij er klaar voor bent om aan je bedrijf te werken, in plaats van erin. Jij wil drie stappen vooruit gaan denken en hebt behoefte aan een steady basis. Al die vraagtekens kosten energie. 

..je echt geen gebrek hebt aan ambitie en ideeën, maar dat misschien juist wel het probleem is. Een gestructureerd plan en bewezen technieken helpen jou om jouw hoofd te ordenen. 

}

..je al werkzaam bent als solopreneur, maar nu wil doorpakken. Je houdt van snelheid en bent niet bang. Maar als je dit zelf doet, loop je een groot risico op ‘doet maar wat’. 

Inschrijven

De volgende editie van MAGNETIC gaat van start op vrijdag 18 februari 2022. Ik heb plek voor 6 ambitieuze ondernemers.

Na jouw inschrijving

Krijg je er al zin in? Zodra jij je hebt ingeschreven starten wij met een vrijblijvende intake. Bij de intake kijken wij naar jouw doelen en dromen. Jij deelt wat jij nodig hebt om succesvol te zijn en ik kijk of ik je echt kan helpen. En natuurlijk: is er vertrouwen en een klik? 

Hierbij ken ik geen zo-moet-het-modus. Vrijheid en onafhankelijkheid zijn belangrijke drijfveren voor mij in onze samenwerking. Jij bepaalt waar jouw zwaartepunten liggen. Natuurlijk opper ik ideeën en daag ik je uit. Vooraf deel jij jouw randvoorwaarden. Mag ik je pushen als je het spannend vindt, maar eigenlijk wel wil? Of moet ik je dan juist tijd en ruimte geven? Wat werkt voor jou, werkt voor mij. Want jouw strategie gaat alleen vliegen als jij er 100% achter staat. En ik doe alles om jou zoveel mogelijk resultaat te laten behalen.

En soms zijn de ontastbare uitkomsten mooier dan de tastbare resultaten.

 

 • Focus. Zodat je houvast hebt en tempo kunt maken.
 • Steady basis waar je op kunt vertrouwen en verder kunt bouwen. 
 • Rust. Zodat je weet dat het goed is en je eventueel extra handjes in kunt schakelen. Geen vraagtekens meer.
 • Met vertrouwen jouw bedrijf verder uitbouwen.
 • Het gevoel dat je weet wat je wilt en te doen hebt
 • Voelen dat de uitkomst helemaal bij je past.
 • Het gevoel dat je gegroeid bent als persoon.
 • Sneller gaan dan alleen.

De investering in tijd

Gemiddeld ben je ongeveer 4 uur per week kwijt (exclusief live-dag). Maar in de praktijk verschilt dit enorm per ondernemer.

De ervaring leert namelijk dat de meeste tijd niet zit in de tools. Dit zit in denktijd. Praten. Ontdekken. Nog eens nadenken. Er even goed voor gaan zitten. Persoonlijke barrières tegenkomen en overwinnen. Het toetsen. 

Je gaat een intens traject in, waarbij je alles opnieuw onder de loep neemt. Even snel en tussen neus en lippen door kan. Maar hoe meer jij investeert, hoe groter de beloning wordt. 

 

De investering in euro’s

"De waarde zit in inhoud, de hoeveelheid stof en Merel's inbreng."

"Alle persoonlijke begeleiding is mega-waardevol."

"De combinatie van kennis, stappen, video en 1-op-1 is erg prettig."

De waarde van Magnetic omvat:

 • 1 dag live kick-off workshop. Natuurlijk geheel verzorgd en inclusief alle benodigde materialen 
 • 6x digitale strategiesessies van 45 minuten
 • 10x toegang tot de open strategiestudio van 60 minuten
 • 1 Grande Finaledag waarin je showcased en wederom aan de slag gaat. Uiteraard geheel verzorgd en inclusief de benodigde materialen (mits de COVID-maatregelen het toelaten)
 • 6 videotrainingen 
 • De MAGNETIC-toolkit in jouw voorbereide digitale werkplaats 

De totale investering bedraagt € 1875,- exclusief BTW

 

Plot twist! 100% garantie.

 

Ik ben er zo van overtuigd dat MAGNETIC echt werkt, dat ik volledige garantie biedt. Als jij het jouw investering niet waard blijkt te vinden, dan krijg je jouw geld gewoon terug.

Ik vraag je wel om het hele programma en alle onderdelen te doorlopen. De kracht zit in het samenspel. Maar mocht je na afloop echt denken, dit is het geld niet waard, dan ben ik de eerste die jouw geld terug gaat storten. 

Inschrijven

De inschrijvingen zijn op dit moment gesloten. Schrijf je hieronder vrijblijvend in op de wachtlijst.

Als ik mij inschrijf, start ik dan gegarandeerd?

Nee, dat nog niet. Ik wil werken met ondernemers die ik zeker weten verder kan helpen. Om te checken of jij hierbij hoort, krijg je na inschrijving een vragenlijst en intakegesprek. Pas daarna wordt je – als wij beide ja zeggen – definitief toegelaten tot MAGNETIC.

Ben jij een soort business coach?

Nee, ik ben echt strateeg. Een business coach helpt je ook met je persoonlijke obstakels en barrières. Ik richt mij echt op de inhoudelijke ontwikkeling van jouw bedrijf. Jouw dromen, ambities, krachten en kennis zijn natuurlijk een belangrijk uitgangspunt. Maar dit gebruiken wij vooral als input om jouw onderneming zo krachtig mogelijk te maken. Veel ondernemers met wie ik werk, werken parallel met een coach om persoonlijk te ontwikkelen.  

Is MAGNETIC voor startende of bestaande ondernemers?

MAGNETIC is het meest geschikt voor bestaande ondernemers. Wij gaan in hoog tempo door de onderwerpen. Als startende ondernemer is de kans groot dat dit niet bij te houden is. Mocht je twijfelen, neem gerust even contact op. 

Zijn alle sessies al ingepland en moet ik hier rekening mee houden?

De live kick-off vindt plaats op vrijdag 18 februari. De Grande Finale op vrijdag 29 april. De open strategiestudio is iedere dinsdag (virtueel) van 16.00 – 17.00 uur. Als je hier niet aanwezig kunt zijn, is er een opname beschikbaar. De 1-op-1 sessies plan je zelf in via mijn online agenda op een moment dat het jou uit komt. Mocht het je echt niet lukken op deze data, kun je altijd even contact met mij opnemen.

Is er ook een netwerkmogelijkheid met de andere ondernemers?

Zeker! Het helpt echt als jullie samen optrekken. Dit is uiteraard niet verplicht, maar kan enorm bijdragen aan het resultaat. Ik zorg voor een gezamenlijke appgroep, je ziet elkaar in de open strategiestudio en op de live dagen maak je kennis (indien COVID-maatregelen het toelaten, anders digitaal).

Kijken we ook naar de korte termijn?

Uiteraard. We steken in op jouw ambitie en kijken hoe je daarin zo snel mogelijk resultaat kunt behalen. De vraag is altijd: wat kun je vandaag al doen? Wat kun je morgen doen? En waar moet je pas overmorgen mee aan de slag?

Maakt het uit wat voor business ik heb?

Mijn expertise ligt met name bij zakelijke dienstverlening. Hier is het programma ook op gebouwd. Verder werkt een zo divers mogelijke groep het beste. Juist dat brengt de leukste invalshoeken. Dus alle leeftijden, elk geslacht, elke locatie, branche, achtergrond etc. Als je twijfelt, voel je vrij om het bij mij te checken. 

Wat gebeurt er als de live-momenten niet door kunnen gaan door COVID-maatregelen?

Eén van mijn krachten is dat ik bijzonder vindingrijk ben. Mochten wij geen oplossing kunnen bedenken, dan wordt het een digitaal feestje. Uiteraard zorg ik dat je ook dan goed wordt verzorgd en van alle materialen wordt voorzien. Ik vind het belangrijk om de maatregelen in acht te houden, omdat ik niemand in verlegenheid wil brengen. Dus veiligheid staat voorop. 

Wanneer past MAGNETIC niet bij mij?

Als je echt net begonnen bent of zelfs nog niet gestart. Dan is de ontdekkingsreis nog vaak zo groot, dat MAGNETIC veel te snel gaat.

Als jij je volledig richt op consumenten. MAGNETIC past het beste bij zakelijke dienstverleners. 

Als je het eigenlijk wel prima vindt zoals het gaat. Dan lekker doorgaan hoe je gaat. Verandering doet altijd een beetje pijn en dan is de kans groot dat je afhaakt. 

Als je echt alleen wil leren hoe je voor de korte termijn klanten binnen haalt met bijvoorbeeld Google, social media of sales. Dan raad ik je aan hier een specialist in te vinden.

 

Ik weet niet of mijn droom groot genoeg is en ik wil geen risico's nemen. Past het dan ook?

Een grote droom is voor iedereen anders. Daar heb ik het graag met je over in de intake, zodra jij je hebt ingeschreven. Als ik merk dat dit niet aansluit, laat ik je dit direct weten. Maar risico’s, die hoef je niet te nemen. Dat is juist waarom wij tussentijds testen. Ik denk graag met je mee over een creatieve route om juist wel dat doel te bereiken. Noem het mijn specialiteit 😉

Ik ken jou niet. Hoe weet ik dat jij mij kunt helpen?

Ha! Ik jou ook niet. Maar ik snap de twijfel. Dit is precies waar de intake voor is. Als je daarna geen goed gevoel hebt, vooral niet doen. Dan ga ik je namelijk ook niet kunnen helpen. 

Is het erg als ik nog niet precies weet wat ik wil?

Nee, juist hier help ik je bij. Dit gaan we duidelijk en concreet maken. Als je maar voelt dat je op een kantelpunt staat.

Kan ik in termijnen betalen?

Geen probleem. Neem contact met mij op en wij maken samen een passende betalingsafspraak.

Heb ik jouw vraag niet beantwoord?

Stuur mij gerust een bericht. Via LinkedIN of mail mij op merel@merels.eu

Wohoo! Je hebt het einde gehaald!

Ben jij ook het type alles opzoeken, lezen, checken, nog eens lezen, in de winkelmandje stoppen en dan de pagina weg klikken? Me too! Maar probeer vandaag eens wat anders en schrijf je in. Jij bent de reden dat al mijn harde schrijfwerk niet voor niks is (waarvoor dank!). Dus ik hoop je te zien in MAGNETIC!