Hi, ik ben Merel!

Specialist in mensgedreven ondernemen en innoveren. Verslaafd aan koffie en post-it’s. Structuurjunkie en jongensmama die aan gaat op resultaat.
En ik ben op missie: ondernemen moet weer over mensen gaan.

Yes! Yes! Yes!

Beste ondernemer,

Ben jij klaar om structureel de juiste klanten te vinden en te houden, terwijl je dichter bij jezelf blijft dan ooit?

So ready!

Hi, ik ben Merel!

Specialist in mensgedreven ondernemen en innoveren. Verslaafd aan koffie en post-it’s. Structuurjunkie en jongensmama die aan gaat op resultaat. En ik ben op missie: ondernemen moet weer over mensen gaan!

Daarom introduceer ik

Magnetic

De pilot

Voor ambitieuze, resultaatgerichte ondernemers die structureel en integer mensen verliefd willen maken op hun bedrijf. 

Stel dat er een strategie bestaat waarmee je structureel de juiste klanten kunt vinden en houden, zonder te hoeven pushen.

Een strategie waarmee je dichter bij jezelf blijft dan ooit, zodat je niet zoveel tijd, geld en energie kwijt bent om klanten te werven die eigenlijk niet de moeite waard zijn. En je niet meer iedere dag het gevecht aan hoeft te gaan om die consistente klantenstroom te creëeren. Jij hebt echt iets moois te bieden, maar waarom zien anderen dit niet?

Guess what, je hebt meer invloed dan je denkt.

Ben jij bereid om echt te ontdekken wat mensen nodig hebben en hier jouw onderneming op in te richten? 

De afwijzingen waar wij stiekem allemaal bang voor zijn? Juist die gaan je helpen om jouw onderneming naar het volgende level te brengen.

De truc is durven luisteren en dit op een goede manier vertalen naar jouw onderneming. Dit zorgt dat mensen met jou willen werken, in plaats van andersom.

Want ondernemen gaat niet over verkopen. Ondernemen gaat over leren.

“Merel heeft mij op een zeer pakkende wijze meegenomen bij het echt centraal stellen van de klant. Wat een fijne energie heb jij, wat een slimme dame ben jij. Als we niet rechtsom tot resultaat kwamen, sloegen we gewoon linksaf. Hoop snel weer met je te werken!” 

– Marlies Gorissen

“Merel en ik schelen bijna een generatie, maar dat merk je niet in haar aanpak van problemen en opdrachten. Analytisch en creatief zeer sterk. Zij weet een grabbelton van ideeën heel concreet te maken.”

– Maarten van der Donk

Maar waarom worden velen van ons
zo nerveus van een afwijzing?

 

Maandagmorgen. Je hebt net hete koffie gemaakt die nog stomend naast je laptop staat. Jij bent er klaar voor: dit wordt jouw week. Je hebt weken gewerkt aan een plan om jouw bedrijf naar het volgende level te krijgen en alles in gang gezet om dit voor elkaar te krijgen. Vandaag is de dag!

Je krijgt er net zoveel energie als zenuwen van. Als dit toch eens zou lukken.. Ach, jij bent trots en met zwetende handjes lanceer jij onderneming 2.0.

Als je ‘s avonds in bed ligt beginnen de twijfels. Wat als er helemaal niets gebeurt? Wat als er niemand op zit te wachten? Wat als er niemand belt? Of nog erger: wat als mensen echt negatief zijn en je publiekelijk met de grond wordt gelijk gemaakt.

Je belt een aantal relaties. Je post je blog en deelt op socials de nieuwste ontwikkelingen. Een paar positieve reacties en degenen die je hebt gebeld mag je later nog eens terug bellen of informatie sturen. Maar niemand zegt meteen JA. 

Ondernemen gaat niet over ongecontroleerd verkopen.

Het is oprecht zijn wat jouw
klant nodig heeft.

En dat is waarom gepushte sales jou niet helpt groeien op de lange termijn. 

Bouw een pragmatische strategie voor 2021 om de juiste klanten te vinden, krijgen en houden..

.. door uit te gaan van wat mensen drijft en dit te verwerken in het fundament van jouw onderneming. Zo trek je de juiste mensen aan en bouw je een stevige basis voor de toekomst. 

Wat zou er gebeuren als wij alleen nog vanuit mensen zouden ondernemen?

Als wij zouden durven kiezen om echt te gaan voor die droomklanten. En niet voor het niet acceptabele ‘het betaalt de rekeningen’. 

Je stopt met tijd verspillen aan mensen die jij te minimaal kunt helpen en werkt alleen nog met hen bij wie je echt het verschil kunt maken. Deze klanten gaan met jou van 0 tot 100. Geen gefrutsel in de kantlijn, maar grote impact.

 

Mensen zijn blij om met jou te werken, in plaats van andersom. Jep! Mensen kunnen niet meer stoppen met over jou te praten. Omdat dat wat jij doet voelt als een handgemaakte jas

 

 Jouw toegevoegde waarde hoef je aan niemand meer uit te leggen. Natuurlijk was dit er al lang. Maar nu straal je dit uit tot in jouw figuurlijke bedrijfsporieën.

 

Het wordt easy peasy om keuzes te maken. Je weet precies welke keuzes jou verder gaan helpen en welke niet. Welke klanten en welke niet. Welke investeringen en welke niet. Moet ik nog even doorgaan?

 

Dan nu het goede nieuws:
het kan wel. 

Je kunt echt structureel de juiste klanten vinden en krijgen zonder in te leveren op wie jij bent of wat jij wil. 

De afgelopen jaren heb ik succesvol meer dan 20 opdrachtgevers in 30+ trajecten en 50+ workshops geholpen. Kleine en grote bedrijven, zoals Nationale Nederlanden, UTZ, FIOM, MoneYou en Mediq.

Wat ik heb geleerd? Maak mensen verliefd op jouw bedrijf! Winst en zichtbaarheid betekenen niets op de lange termijn zolang je niets toevoegt voor mensen.

Maar zodra jij weet hoe jij mensen moet raken: functioneel èn emotioneel, dan volgen met de juiste strategie winst en resultaat. Zodra je dan werkt aan je bedrijf, zie je dit ook echt terug. 

“Merel heeft een groot talent voor het vinden van creatieve aanvliegroutes. Ze brengt een frisse energie en daagt je uit vanuit een ander perspectief te kijken. Maar ze is bovenal een heel leuk persoon om mee te werken!” 

– Marjan Themans

“Merel brengt veel energie. Ze is bijzonder bekwaam in klantdenken, neemt het initiatief en stelt open en empathisch aan de orde wat aan de orde is. Hierdoor is Merel effectief in vernieuwing. Ik beveel haar van harte aan.”

– Erik Alferink

introducing

Magnetic

De pilot

Een 30 dagen pressure cooker waarin jij jouw onderneming zo tweakt dat mensen niet kunnen wachten om met jou te werken, zonder dat jij inlevert op jouw vrijheid en ambities.

In de afgelopen jaren heb ik niet anders gedaan dan als adviseur, meewerkend voorvrouw en innovatiespecialist bedrijven te helpen om nog meer mensen verliefd te maken op hun bedrijf.

 

De bouwblokken die ik met deze bedrijven heb doorlopen, daar heb ik een systeem voor gemaakt en dat wil ik nu met jou delen!

Vind de magie van jouw onderneming

Bouwblok 1

Je bent ervan overtuigd dat jij iets te bieden hebt, maar wat dit exact is: daar ligt de sleutel. Dit is waarom mensen ultiem bij jou moeten zijn, wat jou anders maakt dan ieder ander. Zelfs met exact hetzelfde aanbod. Dus stop met strugglen in salesgesprekken: ik help jou om te ontdekken wat jouw ondernemersmagie is en dit te matchen met een kristalheldere ambitie.

We starten met het definiëren van jouw magie aan de hand van mijn 10 essentiële vragen. Vervolgens stellen wij jouw ambitie scherp in een 1-op-1 strategiesessie.  

Hierna heb je jouw fundament weer wat steviger in de grond geslagen. Klaar voor welke storm (of epidemie) volgt. 

Focus van oké-klanten naar droomklanten

Bouwblok 2

Nu je weet waar jouw kracht ligt is het tijd om het te hebben over op wie jij je echt moet richten. Dit is niet alleen de groep klanten waardoor jij bruist van de energie, maar ook de groep die commercieel het meest interessant is.

In dit bouwblok geef ik jou het model waarmee je erachter komt wie deze klanten zijn en wat hun drijft. Bereid je wel voor, ik geloof niet in over je klanten praten maar met je klanten praten. Dus ik leer je gelijk de technieken om een quick-and-dirty experiment op te zetten waarmee jij kan toetsen of wat jij denkt waar is ook echt waar is.

Aan het einde van dit bouwblok weet jij wie jouw klanten zijn, hoe je ze kunt vinden en wat het haakje is om met hen in gesprek te komen en te blijven.  

 

Ontwikkel jouw signature aanbod

Bouwblok 3

Misschien heb je één dienst, meerdere diensten of verzorg je vooral maatwerk: wat het ook is dat de klant vraagt. Dit is vaak het stuk waar het meeste tijd en liefde in zit, maar waar ook vaak de plank wordt mis geslagen.

Ik ga jou helpen om jouw signature aanbod te ontwikkelen (80% van je omzet) waar klanten echt op zitten te wachten en hier de juiste prijs voor te bepalen. En ik help jou met concrete tips en ideeën hoe je dit kunt leveren zodat je niet alleen opvalt tussen de concurrentie, maar ook laaiend enthousiaste fans hebt.

Na dit bouwblok heb je een signature aanbod dat jouw droomklanten omver blaast en een way-of-working die zorgt dat ze niet meer bij je weg willen.  

Maak ze verliefd 

Bouwblok 4

Uhm, ja natuurlijk wil je de basis op orde hebben, maar niet zonder resultaat erna. Je wil een mooi bedrijf hebben staan, maar juist ook gewoon klanten voor je winnen.

Jouw magie, droomklanten en aanbod zijn de key-ingrediënten. Nu gaan we het hebben over hoe je van jouw doelgroep daadwerkelijk klanten maakt. Ik deel mijn 7 favoriete manieren om een bedrijf vanuit waarde onder de aandacht te brengen, de keuzelijst om de juiste kanalen in te zetten en de te volgen stappen om klanten echt te verrassen in het proces er naartoe.

 Wij bouwen ook de perfecte pitch. Een tipje van de sluier? Slechts 5% van de tijd heb je het over jouw aanbod.

Na dit bouwblok heb je alle tools om jouw droomklanten echt verliefd te maken op jouw onderneming!

Strategy without execution is the slowest route to victory.

BONUS: FAST-FORWARD 100

Maar zonder dat je deze stappen omzet in concrete acties, heb jij nog geen resultaat. Daarom ronden wij af met het opstellen van jouw actieplan. Ik deel mijn successtructuur, zodat je jouw ambitie ook daadwerkelijk waar gaat maken. Als je dit volgt, staat er na100 dagen al een heel ander bedrijf.

En omdat ik niet hou van zaken half afmaken, bel ik je na 100 dagen voor één laatste strategiesessie. What’s next?

 

Strategie, innovatie, mensgedreven onvernemen

MAGNETICde pilot brengt jou een inspirerend, krachtig en pragmatische strategie gekoppeld aan een concreet actieplan zodat jij echt het verschil kunt maken – vanuit jouw magie voor jouw droomklant, met een onweerstaanbaar aanbod en een killer pitch.

Digitale training

Ieder bouwblok neem ik je in 4-6 video’s mee door alle stappen. Ik vertel je precies hoe het werkt en geef je veel voorbeelden en tips. Daarbij krijg je handige done for you-templates, stappenplannen en worksheets. 

Drie 1-op-1 strategiesessies

Samen met jou ga ik als pop-up strateeg echt jouw business in duiken. Ik help je aan nieuwe perspectieven en frisse ideeën en ik spar om samen tot een volgende stap te komen. 

Jouw digitale werkplaats

Voor een vliegensvlugge start bereid ik online een jouw eigen strategiewerkplaats voor. En het goede nieuws: je kunt mij eruit gooien en na dit traject gewoon zelf verder gaan. 

Digitale workshop (3 uur)

Je gaat samen met jouw medeondernemers – jouw unit voor deze pilot – aan de slag in een groepsworkshop. De interactie zorgt altijd voor nieuwe perspectieven, energie en ideeën. 

De toolkit

Om dit tempo te kunnen halen  heb ik een toolkit voorbereid. Denk aan een template voor een onweerstaanbaar aanbod, een stappenplan om de juiste klant te kiezen en een selectiematrix om jouw kanalen te kiezen. 

Wekelijks open strategiestudio

Iedere week ben ik één uur online en kun je mij al jouw vragen stellen. Ik kan met je meekijken in jouw strategiewerkplaats en je kunt ook meeluisteren en sparren met vragen van andere ondernemers uit jouw unit. 

Ga voor ‘Magnetic’ de pilot als..

Je ambitieus en resultaatgericht bent, maar juist ook gelooft in de kracht van de mens. Winst over lijken is niet aan jou besteedt, jij wil resultaat én echt een verschil maken. 

Als je echt geen gebrek hebt aan ambitie en ideeën, maar dat misschien juist wel het probleem is. Een gestructureerd plan en bewezen technieken helpen jou om jouw hoofd te ordenen. 

Als jij er klaar voor bent om aan je bedrijf te werken, in plaats van erin. Jij wil drie stappen vooruit gaan denken, in plaats van enkel in de waan van de dag te ondernemen.

Als sales pushen met grote ad-campagnes niet aan jou is besteedt. Niet dat je per sé tegen adverteren bent, maar je moet wel oprecht wat te bieden hebben. Niet verkopen om het verkopen. 

“Ik ken Merel als een enthousiaste en gedreven creatieveling. Met inspirerende opdrachten neemt zij je mee, waarbij ze zorgt dat je zelf aan de slag gaat met  de strategie. Hierdoor komt het echt vanuit jezelf.”

– Edwin Granneman

En dit is jouw

Investering

voor de pilot

als je één van de vijf ondernemers bent die structureel en integer mensen verliefd willen maken op hun bedrijf.

Dit investeer je in tijd

Per bouwblok ben je naar verwachting 4-6 uur per week kwijt. Dit is exclusief de workshop en het open office. Het kan verschillen per bouwblok. Wellicht heb je voor het ene bouwblok al meer op de rails en moet je voor het volgende bouwblok juist meer werk verrichten.  

Dit is de waarde

Als jij je nu inschrijft als pilotdeelnemer krijg je:

 • 4 digitale trainingen (twv 500 euro)
 • Jouw voorbereide digitale werkplaats (twv 95 euro)
 • De toolkit gevuld met templates, stappenplannen en cheatsheets (twv 150 euro)
 • 3 strategiesessies van 45 minuten (twv 250 euro)
 • 3-uur durende interactieve, virtuele workshop (twv 750 euro)
 • Toegang tot mijn wekelijkse open strategiestudio (twv 400 euro)

Opgeteld kom je op een totale waarde van 2145 euro. Ik verwacht dat ik het programma rond deze prijs aan ga bieden.

Maar speciaal voor jou..

Een pilot is een nieuw programma. Door de vele 1-op-1 begeleiding misschien wel waardevoller dan het opvolgende programma, maar ik vraag je ook om een aantal wederdiensten. Zo vraag ik je alle onderdelen mee te doen en het hele programma te voltooien, krijg je tussentijds vragenlijsten voor feedback en vraag ik je om een review aan het einde van het programma. In ruil voor deze wederdiensten en jouw vertrouwen betaal je een sterk gereduceerd tarief

Daarom bied ik de pilotdeelnemers deze pilot aan voor € 495,- exclusief BTW.

LET OP: ik heb in deze pilot slechts plek voor 5 deelnemers. Zodra jij je hebt ingeschreven, ontvang je een vragenlijst. Op basis van deze informatie selecteer ik de vijf deelnemers voor wie ik echt het verschil kan maken. 

PLOT TWIST

100% Garantie

Niet tevreden? Geld terug!

Ik ben er zo van overtuigd dat deze pilot een buitenkans is, dat ik volledige garantie bied. Als je het de investering na afloop toch niet waard blijkt te vinden, dan krijg jij jouw investering gewoon terug.

Ik vraag je wel om het hele programma met alle onderdelen te doorlopen. De kracht zit in het samenspel. Maar mocht je daarna echt denken, dit was het niet waard dan ben ik de eerste die jouw geld terug gaat storten. 

De pilot is vol! Wil je vrijblijvend op de wachtlijst voor de volgende editie van ‘Magnetic’?

Deze volgende editie is geen pilot meer, maar de verbeterde versie. Dit is de real deal!

En dit ben ik 

Ik ben een expert in mensgedreven ondernemen en innoveren met 10 jaar ervaring in strategie, innovatie, marketing en communicatie. Zie mij als een full-time maker. Ik ben altijd nieuwe ideeën, systemen en bedrijven aan het creëren in mijn hoofd. En ik heb een passie voor mensen. Hun drijfveren, behoeften en dynamieken. 

Dat komt samen in mijn bedrijf Merel’s. Waarin ik ondernemers help om vanuit de mens te ondernemen en van daaruit duurzaam succes te realiseren.

Hoe ik werk:  

 1. Bij mij volg je geen (on)geschreven wetten en regels, maar maak je keuzes die bij jou passen. Wij werken vanuit jouw kracht en gaan dit actief inzetten in de keuzes die je maakt.
 2. Bij mij krijg je geen zweverige theorieën, maar een toolkit van wereldwijd bewezen innovatie- en strategiemethoden.
 3. Ik werk via verrassende oefeningen en workshops. Maar vergis je niet, ook dit is hard werken.
 4. Ik ben geen coach, maar strateeg. Ik kijk wat je scherper kunt stellen in jouw onderneming om jouw ambitie te behalen. Ik werk wel vanuit jouw krachten, maar ga niet aan de slag met jouw persoonlijke barrières.
 5. Ik ga niet voor tijdelijk succes. We gaan aan de slag met jouw echte ambities en werken aan succes voor de lange termijn. Van daaruit zoeken we naar snelle winst voor vandaag en morgen. Niet andersom.

Ik predik niet dat mensgedreven ondernemen een gouden formule is, waarbij je lekker achterover kan leunen. Het is hard werken, het vraagt om creativiteit en behoorlijk wat incasseren.

Maar als je eenmaal zover bent, kan ik je beloven dat het het waard is. 

 De pilot is vol! Wil je vrijblijvend op de wachtlijst voor de volgende editie van ‘Magnetic’?

Deze volgende editie is geen pilot meer, maar de verbeterde versie. Dit is de real deal!

Veelgestelde vragen

Het is een pilot, wat betekent dat precies?

Een pilot is een nieuw programma. Door de vele 1-op-1 begeleiding misschien wel waardevoller dan het definitieve programma, maar ik vraag je ook om een aantal wederdiensten. Zo vraag ik je alle onderdelen mee te doen en het hele programma te voltooien, krijg je tussentijds vragenlijsten voor feedback en vraag ik je om een review aan het einde van het programma. In ruil voor deze wederdiensten en jouw vertrouwen betaal je een sterk gereduceerd tarief. 

Wanneer start de pilot?

De pilot start op donderdag 14 januari 2021 en loopt door tot vrijdag 12 februari 2021. 

Hoeveel deelnemers doen er mee?

In deze pilot wil ik jou maximaal kunnen helpen, dit betekent dat ik maximaal 5 ondernemers toe laat voor de pilot. 

Als ik mij inschrijf, start ik dan gegarandeerd met de pilot?

Nee, dat nog niet. Ik wil werken met een unit ondernemers waarvan ik zeker weet dat deze pilot ze verder gaat helpen. Om te checken of jij hierbij hoort, krijg je na inschrijving eerst een intake met vragenlijst. Pas daarna wordt je – bij geschiktheid – definitief toegelaten tot de pilot. 

Is de pilot voor startende of bestaande ondernemers?

Deze pilot is het meest geschikt voor bestaande ondernemers. Wij gaan in een dusdanig hoog tempo door de onderwerpen heen dat de kans groot is dat je als startende ondernemer dit niet bij kan houden. Mocht je twijfelen, neem gerust even contact op. 

Hou ik na afloop toegang tot mijn strategiewerkplaats?

Jazeker, deze is all yours. Ik zal dan geen toegang meer hebben, maar jij kunt hem gebruiken zolang als jij wilt. 

Hoeveel tijd moet ik investeren als ondernemer?

Ik verwacht dat je als ondernemer gemiddeld 4 – 6 uur per week kwijt bent. Afhankelijk van het onderdeel en hoe ver je hier op dit moment al in bent. 

Wanneer is de workshop, de open office uren en de 1-op-1 strategiesessies?

Dit is nu nog niet gepland. In de intake wordt gevraagd naar jouw beschikbaarheid, hier probeer ik het zoveel mogelijk op aan te passen. 

Wat als ik na afloop toch ontevreden ben?

Ik ben ervan overtuigd dat dit niet gaat gebeuren. Maar mocht dit onverwachts toch zo zijn, dan bied ik je een niet-goed-geld-terug garantie aan. Ofwel: dan krijg jij de investering die jij het niet waard vond gewoon terug. 

Let op: dit kan wel pas als je de volledige pilot met alle onderdelen hebt doorlopen

Is er ook een netwerkmogelijkheid met de andere ondernemers?

Zeker! Het helpt echt als jullie samen op gaan trekken. Dit is uiteraard niet verplicht, maar het kan enorm bijdragen aan het resultaat. Ik zorg voor een gezamenlijke appgroep, je ziet elkaar in de open office uurtjes en je werkt (virtueel) samen in de groepsworkshop.  

Kijken we ook naar de korte termijn?

Wij steken in op jouw echte ambitie en gaan van daaruit kijken hoe je daar zo snel mogelijk van kunt profiteren. De vraag is altijd: wat kun je vandaag doen, wat kun je morgen doen en waar ben je dan aan het einde van 2021?

De pilot is vol! Wil je vrijblijvend op de wachtlijst voor de volgende editie van ‘Magnetic’?

Deze volgende editie is geen pilot meer, maar de verbeterde versie. Dit is de real deal!